Cateva sfaturi pentru un creier sanatos

Cateva sfaturi pentru un creier sanatos

Pentru a va mentine sanatatea creierului trebuie sa urmati urmatoarele sfaturi:

– Zilnic sa faceti minim 30 de minute de miscare. Avand activitate, se vor dezvolta noi celule cerebrale.Exercitiile fizice consuma energia, ajuta la arderea caloriilor si eliminarea endorfinelor(hormonii fericirii), asigurand buna dispozitie.

– Odihniti-va bine. Odihna este necesara pentru supravietuire la fel ca si mancarea. Indicat ar fi sa respectati un necesar mediu de somn. Culca-te si trezeste-te devreme. Este indicat sa te culci pana-n ora 22, deoarece ora optima de somn este intre 22-4. Un adult are nevoie in medie de 7-9 de somn pentru o functionare buna. O baie calda inainte de somn te relaxeaza si predispune spre somn. Evitati televizorul si calculator cu minim 30 de minute inainte de culcare. In timpul somnului, creierul se regenereaza.

Alimentatia sanatoasa. Este important sa aveti o mancare potrivita. Pentru mai multe informatii despre alimente cititi aici: alimente pentru creier

Iesiti in natura, calatoriti, plimbati-va. Aerul proaspat ajuta la oxigenarea creierului. Plimbarile ne imbunatatesc starea generala, contribuie la detoxifiere, cresc imunitatea si cantitatea de vitamina D din organism.

Creativitatea este un factor esential. Puneti-va mintea la contributie, faceti exercitii pentru creier si dezvoltati-va creativitatea. In timpul liber faceti ceea ce va place, dati frau liber imaginatiei si dezvoltati-va abilitatile artistice(muzica,dans,poezie,picture etc.)

Evitati sa faceti mai multe lucruri in acelasi timp. Atunci cand va incarcati cu mai multe activitati simultan, capacitatea de concentrare scade. Asadar, focusati-va atentia pe ce este mai important in momentul respectiv si rezolvati-va sarcinile pe rand. Planificati rezolvarea sarcinilor prioritare si indeplinirea obiectivelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *