constiinta omului

De multe ori ne-am pus o serie de intrebari: “Ce este constiinta? De unde provine ea? Care-i rolul ei? Cum se formeaza?”

Ce este constiinta?

Constiinta este un sentiment pe care omul il are asupra moralitatii actiunilor sale.   Aceasta este mecanismul echilibrului emotional.
Constiinta este mentorul spiritual al fiecaruia dintre noi. Aceasta este ca o busola,  un sistem de dirijare instictiv care ne ghideaza pentru a preveni anumite lucruri, a parcurge anumite etape, a face diferenta intre ce e “rau” si “bine”. Ne indeamna ce ar trebui sa facem, cum ar trebui sa procedam in anumite situatii, luand in calcul o serie de factori care ne pot influenta, riscuri la care ne expunem sau consecintele pe care le vom suporta ca efect/ rezultat al actiunilor noastre.
Gandirea intervine dupa ce se manifesta constiinta si nu invers.

Care-i rolul ei?

Constiinta este sursa energiei noastre spirituale, fiind considerata vocea sufletului nostru. Ea constituie elementul principal al trairilor, intentiilor, deciziilor care declanseaza si influenteaza actiunile noastre. Reprezinta corelarea mai multor celule, un ansamblu de stimuli, care au capacitatea de a juca un rol foarte important in viata omului.

Cum se formeaza constiinta?

Noi suntem “constiinta”, restul reprezinta doar o calatorie in timp si spatiu. Toata materia fizica, tot ceea ce ne inconjoara este rezultatul unei frecvente, iar noi rezonam cu o anumita frecventa.

De unde provine constiinta?

Constiinta provine dintr-o multitudine de trairi, sentimente, emotii pe care le gereneaza subconstientul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *