Creierul uman are o harta a numerelor

Creierul uman are o harta a numerelor
Pentru prima data, oamenii de stiinta au descoperit in creierul uman o “harta” pentru perceperea numerelor.

Pana acum, stiinta cercetase si descoperise harti topografice pentru simturile primare, cum ar fi vederea, auzul si atingerea (simtul tactil), insa acum e prima oara cand a fost descoperita harta pentru perceperea numerelor si numarare sau acordarea de sens numerelor.

Aspectul hartii este important pentru comunicarea mai eficienta intre neuronii care realizeaza sarcini similare, au relatat oamenii de stiinta pentru Times of India.

Studiile efectuate pe maimute au aratat ca anumiti neuroni din cortexul parietal, situat in partea din spate a creierului, au devenit activi cand animalele au privit o serie de elemente.

Desi oamenii de stiinta suspectau de mult ca exista o harta pentru numarare, ei au descoperit-o abia in urma efectuarii acestor studii.

Cercetatorul Ben Harvey, un neurolog de la Universitatea Utrecht din Olanda si echipa sa de cercetare au introdus subiectii intr-un scanner RMN si le-a proiectat niste puncte pe un ecran. Aceste puncte variau ca numar in timp. S-a demonstrat astfel ca anumiti neuroni din cortexul parietal au devenit activi. Rezultatele s-au dovedit a fi satisfacatoare, confirmand aceasta teorie.

Surse: Ziare.com , Times of India

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *