Vrei sa fii mai inteligent? Lectureaza texte lipsite de sens!

Vrei sa fii mai inteligent? Lectureaza texte lipsite de sens!

Jocurile de perspicacitate nu sunt singura cale prin care o persoana poate deveni mai inteligenta in zilele noastre. Se para ca si citindu-l pe Kafka ne putem incorda muschii cerebrali.

Intr-un studiu recent, coordonat de Universitatea din Columbia Britanica, cercetatorii le-au cerut unor voluntari sa citeasca versiunea rezumata a povestii lipsite de sens a lui Kafka, “Un doctor de tara”. Un alt grup de participanti la experiment a citit o versiune rescrisa a povestii astfel incat evenimentele sa capete mai mult sens. Dupa lecturare, voluntarii au fost supusi unui test de gramatica prin care li s-a cerut sa identifice structura legaturilor dintre literele textului – iar aceia care au citit prima poveste au inregistrat, in marea lor majoritate, un scor mai ridicat.

Cercetatorii au conchis ca aceste rezultate indica faptul ca atunci cand o persoana este expusa circumstantelor neobisnuite, ea este motivata sa invete noi tipare. Expunerea la suprarealismul din “Un doctor de tara” a lui Kafka sau la “Catifea albastra” a lui Lynch angajeaza mecanisele cognitive intr-o miscare ce trece dincolo de functiile de invatare implicite.

Surse: descopera , discovermagazine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *