Lucruri care ajuta la functionarea optima a creierului

Lucruri care ajuta la functionarea optima a creierului

Creierul uman este un organ complex. Acesta poate fi influentat prin diverse metode:
-Incearca sa te relaxezi intr-un mediu placut cu o muzica linistitoare, ce poate calma tensiunile musculare. Atunci cand esti fericit sau relaxat reusesti sa te concentrezi cel mai bine si poti asimila mai repede informatii, ajutand la studiu.
-Cu cat iti folosesti creierul mai mult, cu atat eficienta sa creste. Il poti stimula prin: jocuri de memorie (integrame, puzzle, Sudoku, trivia), rezolvarea de calcule in minte, creatii artistice (desen, pictura, sculptura), citit, invatarea unei noi limbi etc.
-Alimentatia este foarte importanta deoarece ceea ce mancam ne influenteaza creierul. Acesta are nevoie de grasimi sanatoase, proteine, carbohidrati, vitamine etc. Pentru mai multe detalii vezi si articolele: alimente pentru creier si dieta pentru creier
-Atunci cand ai anumite senzatii de: foame, frig sau cald, nu te poti concentra.
-Cofeina si ciocolata amaruie contribuie la imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare. Acestea contin antioxidanti si amino acizi.
-Ceaiul verde are efecte neuroprotectoare, ajutand  la dezvoltarea sistemului nervos si la reglarea activitatii musculare.
-Creierul are nevoie de apa. Apa este necesara pentru echilibrul organismului, atat pentru hidratare cat si pentru functionarea in conditii optime a creierului. Creierul este 75-80% apa.
-Stabileste-ti niste obiective. Fa-ti o lista de prioritati sau un jurnal in care sa-ti notezi ideile principale, care te-ar putea ajuta in atingerea scopurilor.
-Miscarea fizica este benefica pentru organism. Iesi in aer liber si plimba-te, bucura-te de frumusetile naturii. Practica anumite sporturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *