Manipularea, trasatura a creierului reptilian

Manipularea, trasatura a creierului reptilian

    Din punct de vedere psihologic, oamenii care se manifesta intr-un mod agresiv si au un spirit dominator, incercand sa-i manipuleze pe ceilalti, sunt niste persoane pline de frustrari, repulsie si nemultumiri. Instinctual, toti avem acel “creier reptilian” care, spune anatomia, este ceva ramas de la stramosii nostri, reptilele, in lungul drum spre evolutia la ceea ce suntem azi. S-a demonstrat stiintific ca suntem inruditi cu toate vietuitoarele de pe pamant, pornind de la aceleasi radacini ale arborelui genealogic. Conform teoriei lui Darwin suntem un rezultat al unei “mutatii genetice”, ce se afla la baza lucrarii “Originea speciilor”.

   “Creierul reptilian”, numit si creierul “instinctiv” , este partea cea mai veche din creierul nostru si este situat in spatele si catre baza capului . El este o parte inferioara a creierului uman ramasa mostenire din formele pe care le avea omul inainte sa evolueze. In urma evolutiei graduale a fiintei umane, creierul omului a suferit diverse modificari.

   Creierul reptilian isi autodeclansează programul de atac atunci cand percepe o agresivitate. Caracteristicile specifice creierului reptilian sunt: dominarea, agresivitatea, cruzimea, furia, obsesivitatea etc. Acesta manifesta un comportament “sablon”, prin care practicam diverse ritualuri religioase, obiceiuri etc.

   Creierul reptilian este condus de instinctele primare: frica, foame, sete, egoism, supravietuire, sexualitate. De asemenea creierul reptilian este responsabil de acea forma de manipulare in masa (in special mass-media), precum si mesajele subliminale emise.

Surse: Centrul Natura , Top Habits

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *