Mecanismul tumorii cerebrale

Mecanismul tumorii cerebrale

Doi cercetatori italieni de la Columbia Univeristy Medical Center din New York au descoperit o formula ce ar putea ajuta la terapiile impotriva tumorilor la creier si a bolilor neurologice.
Antonio Iavarone si Anna Lasorella au depistat o functie a proteinei Huwe1. Este vorba despre o molecula care ar fi necesara in programarea celulelor stem din creier, in vederea formarii de neuroni pe parcursul dezvoltarii embrionului de soarece. In timpul dezvoltarii celui mai agresiv tip de tumoare care afecteaza creierul copiilor si al adultilor, glioblastomul multiform, este eliminata aceasta proteina. La soarece, in absenta proteinei Huwe1, celulele stem se multiplica intr-un mod necontrolat, iar din aceasta cauza formarea neuronilor este compromisa si creierul se dezvolta anormal, au demonstrat cei doi cercetatori. Ambele tipuri de celule, stem si tumorale, au capacitatea de a creste rapid. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca activitatea Huwe1 ar putea sa fie defectuoasa si-n celulele tumorilor creierului la om.
”Studiul nostru reprezinta o confirmare a cat de necesara este intelegerea totala a functiei normale a unei gene pentru a-i putea descifra rolul in aparitia tumorilor la oameni”, a declarat Iavarone.

Surse: Corriere della Sera , descopera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *