Vestigii ale unor cunostinte pierdute

Vestigii ale unor cunostinte pierdute

fosileAggra

       În 1974, în India au fost descoperite fosile umane vechi de 65 de milioane de ani. Aceste informaţii nu au fost date publicităţii, desi a fost facută o comunicare la Academia Sovietică de Ştiinţe.

lentileLentile

     In Irak şi Egipt au fost descoperite nişte lentile de cristal şlefuit, care, în prezent, pot fi realizate doar prin utilizarea oxidului de ceriu care poate fi obţinut numai pe cale chimică.

bateriiBaterii

    La muzeul din Bagdad sunt expuse baterii electrice cu pile uscate, funcţionând după principiul galvanic, În acelaşi muzeu pot fi admirate elemente electrice înzestrate cu elemenţi de cupru şi cu un electrolic necunoscut. Toate au fost găsite în împrejurimile Bagdadului şi au o vechime de mii de ani

podoabePodoabe

    Antropologul Alden Mason a afirmat că pe podişul peruvian, s-au găsit podoabe de platină, metal care se topeşte la 1730O C

piesaPiesele din mormantul lui Ciu-Su

    Piese străvechi confecţionate din aluminiu au mai fost descoperite şi în mormântul generalului chinez. Ciu-Su (263-316 d. Chr.), regiunea  Chou-Chou. Cataramele de centură ale ofiţerului chinez, compuse din 85% aluminiu, 10% cupru şi 5% magneziu sunt, aparent, mai recente decât piesa de la Aiud.

Hadshar el Guble

    „Hadschar El Guble”, Piatra Sudului din Liban, cântăreşte două milioane de kilograme şi este prelucrată.

Lingouri

    Unele surse menţionează că bijuterii din Lima, intrând în posesia unor lingouri de aur incaşe, au constatat că densitatea metalului galben era dublă decât cea normală. Din păcate nu s-a mai păstrat nici un eşantion din ciudatul material, care a fost topit şi transformat în bijuterii.

Statuete

   Multe din statuetele de aur şi argint realizate de străvechii locuitori ai Americii de Sud şi Centrale par făcute dintr-o singură bucată, dar sunt goale la interior, fără vreo urmă vizibilă de sudură. Unele piese sunt asamblate din mai multe materiale din aur şi argint, îmbinate alternativ.

piatra radioactivaPietre radioactive

   În Australia, Franţa, Liban şi Chile există nişte „pietre” negre ciudate, bogate în aluminiu şi beriliu. În urma unor analize s-a descoperit că ele au suferit cândva, foarte demult, un bombardament radioactiv puternic, fiind expuse la temperaturi foarte înalte.

Tablite de lut

  O tăbliţă de origine babiloneană, expusă la British Museum din Londra, indică datele trecute şi viitoare ale eclipselor de Lună.

Cuiul din Peru

   Un cui de fier lung de circa 18 cm a fost descoperit de spanioli într-o mină de argint din Peru, în secolul al XVI-lea. Dacă filonul se formase conform proceselor naturale cunoscute, vechimea pironului poate fi estimată la zeci de milioane de ani.

sabieSabiile incase

   Vechii incaşi erau deţinătorii unei metode  de prelucrare specială a aramei, care le permitea obţinerea unor performaţe remarcabile. Dacă e să săm crezare afirmaţiilor conchistadorilor spanioli, cuţitele, securele şi vârful lăncilor lor, făcute dintr-un aliaj de aramă, erau mai rezistente decât platoşele cuceritorilor, mai ascuţite decât tăişul jungherelor nde oţel şi mai flexibele decăt la ma celor mai bune săbii de Toledo. Nu era, în nici un caz, vorba de acel matal relativ moale, flexibil şi ductil cunoscut în Europa încă din anii 2500 î. Chr., primul metal folosit

piesa AiudPiesa din Aiud

    Lângă Aiud, a fost găsită în 1973, o piesă de aluminiu, într-o carieră situată pe albia unui râu secat de multă vreme. Aliajul de aluminiu din care este compus conţinea: 89% aluminiu, 6,2% cupru, 2,8% siciliu, 1,8% zinc, iar în cantităţi mai mici plumb, staniu, zirconiu, cadmiu, nichel, cobalt, bismut, argint şi galiu. Deoarece aliajul îmbătrânise, suprafeţele erau oxidate pe o adâncime mai mare de 1 mm, iar stratul de sedimente sub care a fost găsit obiectul depăşea 10 m grosime, s-a estimat că acesta are o vechime de câteva sute de mii de ani.

Vasul din Dorcester

    În urma exploziei unei stânci din Dorcester, în 1851, a fost descoperit un vas în formă de clopot, cu dimensiunile de 11 cm înălţime, 16 cm la bază, 6 cm la vârf şi 3 mm grosime. Corpul vasului seamănă la culoare cu zincul, sau un aliaj în care se găseşte o cantitate importantă de argint. Pe laturi sunt şase imagini al unei flori, încrustate cu argint în jurul părţii inferioare a vasului, o viţă-de-vie sau ghirlandă, de asemenea încrustată de argint. În urma examinării de către specialişti, s-a stabilit că obiectul  nu corespunde prin stil, tehnică sau formă, nici uneia din civilizaţiile cunoscute în momentul de faţă.

Farfuriile din granit

    La graniţa dintre Tibet şi China, în zona Baian Kara Ula, arheologul Ci Pu Tei a descoperit, în 1938, un număr de 716 farfurii de granit. Fiecare farfurie este groasă de doi centimetri şi are în mijloc o gaură de unde porneşte  o dâră plină în formă de serpentină, care leagă centrul farfuriei de circumferinţă. În urma testelor efectuate s-a ajuns la concluzia că granitul conţinea un procent ridicat de cobalt şi de corpuri metalifere; ritmul vibratoriu al farfuriilor esra deosebit de ridicat, ceea ce indică faptul că acestea au fost supuse unor tensiuni electrice puternice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *